Markku Aro

Markku Aro
Markku Aro singing.

Markku Aro (Finnish pronunciation: [ˈmɑrkːu ˈɑro]), born as Markku Tuomas Puputti (3 February 1950 in Mouhijärvi, Finland), is a Finnish singer who performed on Eurovision contest in 1971 in Ireland with the pop-duo Koivistolaiset. They appeared with the song "Tie uuteen päivään" ("Road to a New Day"). He has released many albums in his country.

Contents

Discography

Albums

  • Markku Aro (1969)
  • Oo - mikä nainen (1972)
  • Niin käy kun rakastuu (1973)
  • Oma kultasein (1974)
  • Katso luontoa ja huomaa (1975)
  • Etsin kunnes löydän sun (1976)
  • Markku Aro (1977)
  • Anna aikaa (1978)
  • Daniela (1979)
  • Mun suothan tulla vierees sun (1981)
  • Suojassa saman auringon (1982)
  • Markku Aro (1985)
  • Kaksi rakkainta (1990)
  • Rakastamme vain toisiamme (1991)
  • Käsi kädessä (1993)
  • Rakkauden toukokuu (1997)
  • Menneisyyden sillat (1999)
  • Sinetti (2001)
  • Kestän mitä vaan (2006)

Compilations

  • Parhaat päältä (1978)
  • Markku Aron parhaat (1979)
  • Parhaat (1989)
  • Markku Aro (1990)
  • 20 suosikkia – Etsin kunnes löydän sun (1995)
  • Markku Aro (1995)
  • 20 suosikkia – Rakastamme vain toisiamme (1997)
  • 20 suosikkia – Anna mun ajoissa tietää (2001)
  • Kaikki parhaat 1968-2001 (2CD) (2001)
  • Suomihuiput (2003)
  • Hitit (2004
  • Tähtisarja - 30 suosikkia (2CD) (2006)

External links

Preceded by
Jarkko & Laura
with Kuin silloin ennen
Finland in the Eurovision Song Contest
1971
Succeeded by
Päivi Paunu & Kim Floor
with Muistathan



Wikimedia Foundation. 2010.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • Tie uuteen päivään — Eurovision Song Contest 1971 entry Country Finland Artist(s) Markku Aro …   Wikipedia

  • Finnland beim Eurovision Song Contest — Bilanz Übertragende Rundfunkanstalt YLE Erste Teilnahme 1961 Anzahl der Teilnahmen 43 Höchste Platzierung 1 (2006) Höchste Punktzahl 292 (2006) Niedrigste Punktzahl 0 (1982) Punkteschnitt …   Deutsch Wikipedia

  • Liste der finnischen Beiträge beim Eurovision Song Contest — Bilanz Übertragende Rundfunkanstalt YLE Erste Teilnahme 1961 Anzahl der Teilnahmen 40 Höchste Platzierung 1 (2006) Höchste Punktzahl 292 (2006) Niedrigste Punktzahl 0 ( …   Deutsch Wikipedia

  • Kuin silloin ennen — Infobox ESC entry song = Kuin silloin ennen caption = year = 1969 country = Finland artist = Jarkko Laura as = with = language = Finnish languages = composer = lyricist = conductor = place = 12th points = 6 place semi = points semi = lyrics =… …   Wikipedia

  • Lykken Er — Infobox ESC entry song = flagicon|Norway Lykken Er caption = year = 1971 country = Norway artist = Hanne Krogh Sundbø as = Hanne Krogh with = language = Norwegian languages = composer = Arne Bendiksen lyricist = Arne Bendiksen conductor = Arne… …   Wikipedia

  • Tapani Kansa — Aarne Tapani Kansa (born March 9 1949 in Hamina, Finland) is a Finnish singer.CareerTapani Kansa made his first record deal in 1967 and had a breakthrough the next year, with his version of the hit song Delilah , translated into Finnish. Tapani… …   Wikipedia

  • ESC 1971 — 16. Eurovision Song Contest Datum 3. April 1971 Austragungsland  Irland Austragungsort Gaiety Theatre Dublin Moderation …   Deutsch Wikipedia

  • Eurovision Song Contest 1971 — 16. Eurovision Song Contest Datum 3. April 1971 Austragungsland Irland …   Deutsch Wikipedia

  • Concours Eurovision De La Chanson 1971 — 16e Concours Eurovision de la chanson Finale 3 avril 1971 Présentateurs Bernadette Ní Ghallchoir Télédiffuseur hôte RTÉ Lieu Gaiety Theat …   Wikipédia en Français

  • Concours Eurovision de la chanson 1971 — 16e Concours Eurovision de la chanson Finale 3 avril 1971 Présentateurs Bernadette Ní Ghallchoir Télédiffuseur hôte RTÉ Lieu Gaiety Theatre, Dublin …   Wikipédia en Français

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”