Sleepy Sleepers

Sleepy Sleepers

Sleepy Sleepers is a Finnish pop/rock/punk band. The band released 19 albums between 1975 and 1989. Sakke Järvenpää and Mato Valtonen were the main members of the band. Later, Valtonen and Järvenpää founded Leningrad Cowboys.

Members

* Sakari Eerola
* Kari Kajala
* Pekka Laakso
* Sakari "Sakke" Järvenpää
* Timo Järvinen
* Olli Palkamo
* Jukka Käyhkö
* Ari Pänttönen
* Markku "Mato" Valtonen
* Albert Järvinen
* Dave Lindholm
* Silu Seppälä
* Sakari Kuosmanen
* Vesa Kääpä
* Jonttu Virta
* Harri Kinnunen
* Markus Heikkerö
* Kari "Pitkä" Lehtinen
* Vesa-Pekka "Costello" Hautamäki
* Heinäsirkka
* Tiina Tiikeri
* Jukka Kotialho

Discography

* "Sinulle äiti" (1975)
* "Livet I Bordell" (1976)
* "Takaisin Karjalaan" (1977)
* "Holiday In New York '59" (1978)
* "The Mopott Show" (1979)
* "Metsäratio" (1980)
* "Levyraati" (1981)
* "The Hevoset" (Ei julkaistu)
* "Julkusen Mulkku" (Ei julkaistu)
* "" (1982) CBS 40-85854, Sleepyjen italoiskelmälevy
* "Sleepy Sleepers In The Rio" (1982)
* "Sleepy Sleepers In The Rio (engl.)" (1982)
* "Alma-tädin illuusio" (1983)
* "Chinese Nights" (1983)
* "Tohtori Pöhön aerobix" (1984)
* "Suomen poliisit" (1984)
* "Voikkaa ja huikkaa" (1984)
* "Sossu-possuilua Finlandiassa" (kasetti, tekijäksi mainittu Sakke Järvenpää ja Mato Valtonen & Co, 1984)
* "Born In The S.A.V.O." (1985)
* "Rock'y VI - Pölkyllä päähän" (1986)
* "Sleepy Sleepers Sings Matti ja Teppo" (1987)
* "Turakaisten paratiisi" (1988)
* "Sleepy Sleepers Sings Elvis" (1989)
* "Eurowiisut – Terveisiä perseestä" (25. huhtikuuta 2007)
* Roni Aaron & Sleepy Sleepers: "Kekkonen Helsingissä" (14. marraskuuta 2007)

External links

* [http://www.phinnweb.org/retro/sleepysleepers/ Sleepy Sleepers @ pHinnWeb]
* [http://www.myspace.com/sleepysleepers Unofficial MySpace page]


Wikimedia Foundation. 2010.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • Sleepy Sleepers — Allgemeine Informationen Genre(s) Rock Gründung 1974 Auflösung 1990 Neugründung 2000 Website …   Deutsch Wikipedia

  • Sleepy Sleepers — Leningrad Cowboys Leningrad Cowboys Годы с 1987 Страна …   Википедия

  • National Sleepy Head Day — (Finnish: Unikeonpäivä) is celebrated in Finland on July 27 every year. Traditionally on this day, the last person in the house (also dubbed as the laziest ) to wake up is woken up using water, either by being thrown into a lake or the sea, or by …   Wikipedia

  • Seven Sleepers Day — In Germany, June 27 is Siebenschläfertag (Seven Sleepers Day). If it rains that day, the next seven weeks or the rest of summer is supposedly going to be rainy. While it might seem to refer to the Siebenschläfer squirrel (Glis Glis), also known… …   Wikipedia

  • Sliipparit — Sleepy Sleepers rockyhtye   …   Suomen slangisanakirjaa

  • Leningrad Cowboys — Background information Origin Finland Genres …   Wikipedia

  • Hassisen Kone — Infobox Musical artist Name = Hassisen Kone Img capt = Img size = Landscape = Background = group or band Alias = Origin = Joensuu, Finland Genre = New Wave, Punk rock Years active = 1979 1982, 2001 Label = Poko Records Associated acts = Ismo… …   Wikipedia

  • Mato Valtonen — Born 21 February 1955 (1955 02 21) (age 56) Loimaa, Finland Occupation Actor Years active 1985–present Mato Valtonen (born Markku Valtonen; 21 February 1955 in Loimaa …   Wikipedia

  • Полька Сяккиярви — В этой статье не хватает ссылок на источники информации. Информация должна быть проверяема, иначе она может быть поставлена под сомнение и удалена. Вы можете …   Википедия

  • Säkkijärven polkka — Полька Сяккиярви (финск. Säkkijärven polkka) популярная финская полька, исполняемая финскими аккордеонистами. Одним из наиболее известных исполнителей является Вильо Вестеринен (1907 1961). Мелодия впервые была записана в финском посёлке… …   Википедия

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”