Gilbert Montagné

Gilbert Montagné

Infobox musical artist
Name = Gilbert Montagné
Born = Birth date and age|1951|12|28|mf=y
Origin =
Instrument = Piano
Genre = Rock and roll, blues
Occupation = Singer, songwriter, pianist
Years_active = 1969–present
URL = http://www.gilbertmontagne.com/

Gilbert Montagné (born December 28,1951 in Paris) is a French musician, both a pianist and organist, as well as a singer. Blind from birth, he is best remembered for his international hit "The Fool", which was a number 1 single across Europe in 1971. In France he is still a popular albums and concert artist, having toured with the likes of Johnny Hallyday.

Discography

Albums

*"The Fool" (1972)
*"Il faut que ça swing" (1976)
*"Ta vie" (1981)
*"Liberté" (1984)
*"Gilbert Montagné à l'Olympia LIVE" (1985)
*"Quelques notes de musiques" (1985)
*"Vivre en couleurs" (1987)
*"Entre douceur et violence" (1989)
*"En accord magique" (1989)
*"Rien qu'une amitié" (1993)
*"Comme une étoile" (1995)
*"Le meilleur" compilation (1995)
*"Mélange de couleurs" (1997)
*"Les plus belles chansons" compilation (1997)
*"Live à l'Olympia" (1998)
*"CD Story" compilation (2001)
*"Anthologie" 3 CD box set (2001)
*"Les indispensables" compilation (2001)
*"Rien sans ton amour" (2002)
*"Versions Originales" compilation (2002)
*"Ses plus belles chansons" compilation (2002)
*"Best of Gilbert Montagné" compilation (2002)
*"Get Ready" (2006)

ingles

*"Quand on ferme les yeux"/"Le phénomène" (1969)
*"The Morning Comes" (1970)
*"The Fool"/"Hide Away" (1971)
*"Aime-moi"/"Song for every Time" (1972)
*"Baby I feel so fine"/"My Lord" (1972)
*"Dans mon piano il y a des oiseaux"/"Elle chantait ma vie en musique" (1973)
*"M'laisse pas tomber" (1979)
*"Believe in Me"/"On the Road" (1979)
*"Besoin de vous" (1981)
*"On va s'aimer" (1983)
*"Les sunlights des tropiques"/"Près de toi" (1984)
*"J'ai le blues de toi"/"Si je l'aime" (1984)
*"Au soleil - Robinson Crusoé"/"Un monde entre nous" (1984)
*"Je veux tout"/"Sans elle" (1987)
*"Perdu dans New-York" (1989)
*"Plus fort la vie"/"Open your heart (and take a chance)" (1990)
*"Un vrai Noël" (2001)
*"Entendre ton sourire"/"Si tu voulais" (2002)

External links

* [http://www.gilbertmontagne.com/ Official site]
* [http://www.gilbertmontagne-online.fr/ Famous Website]


Wikimedia Foundation. 2010.

Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • Gilbert Montagne — Gilbert Montagné (* 28. Dezember 1951 in Paris) ist ein aufgrund der Frühgeborenenretinopathie blinder, französischer Sänger. Inhaltsverzeichnis 1 Die musikalische Lehre 2 Auf Entdeckungsreise in Amerika 3 Sein erster Erfolg …   Deutsch Wikipedia

  • Gilbert Montagne — Gilbert Montagné Gilbert Montagné Naissance 28 décembre 1951 (57 ans) Paris 20e,  France Profession(s) …   Wikipédia en Français

  • Gilbert montagné — Naissance 28 décembre 1951 (57 ans) Paris 20e,  France Profession(s) …   Wikipédia en Français

  • Gilbert Montagné — (* 28. Dezember 1951 in Paris) ist ein französischer Sänger, der aufgrund der Frühgeborenenretinopathie blind ist. Inhaltsverzeichnis 1 Die musikalische Lehre 2 Auf Entdeckungsreise in Amerika 3 Sein erste …   Deutsch Wikipedia

  • Gilbert Montagné — Pour les articles homonymes, voir Montagné. Gilbert Montagné Gilbert Montagné en concert dans le Nord de la France …   Wikipédia en Français

  • Get Ready (album de Gilbert Montagné) — Get ready est un album musical de Gilbert Montagné sorti en 2006. Album Production : Toucher Musique Année de sortie : 2006 Réalisation et production musicale: René Grignon et Jean Pierre Isaac Enregistré aux Studios: The Planet… …   Wikipédia en Français

  • Montagné — Gilbert Montagné (* 28. Dezember 1951 in Paris) ist ein aufgrund der Frühgeborenenretinopathie blinder, französischer Sänger. Inhaltsverzeichnis 1 Die musikalische Lehre 2 Auf Entdeckungsreise in Amerika 3 Sein erster Erfolg …   Deutsch Wikipedia

  • Montagne — ist die Bezeichnung von Gemeinden in Frankreich: Montagne (Gironde), Gemeinde im Département Gironde Montagne (Isère), Gemeinde im Département Isère La Montagne (Haute Saône), Gemeinde im Département Haute Saône La Montagne (Loire Atlantique),… …   Deutsch Wikipedia

  • Montagné —  Cette page d’homonymie répertorie des personnes (réelles ou fictives) partageant un même patronyme. Montagné est un nom de famille notamment porté par : Gilbert Montagné (né en 1951), chanteur français ; Guy Montagné (né en 1948) …   Wikipédia en Français

  • Montagne du Droit — Géographie Altitude 1 291 m[1] Massi …   Wikipédia en Français

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”