Tito Paris

Tito Paris

Infobox Musical artist
Name = Tito Paris


Img_capt = Tito Paris
Img_size =
Landscape =
Background = solo_singer
Birth_name =
Alias =
Born = May 30, 1963
Died =
Origin = Mindelo, São Vicente, Cape Verde
Instrument =
Voice_type =
Genre =
Occupation =
Years_active =
Label =
Associated_acts = Voz de Cabo Verde, Bana
URL = [http://www.myspace.com/titoparis www.myspace.com/titoparis]
Notable_instruments = Guitar, Bass

Tito Paris, (born May 30, 1963 in Mindelo, São Vicente, Cape Verde) is a singer and musician (mainly playing guitar and bass). He has a long career behind him and is among the most popular musicians from Cape Verde successfully blending the sound of Cape Verdean traditional mornas, coladeiras and funanas with the moderns sounds of Portugal and the rest of the world. Tito Paris moved as a young man, aged 19, to Portugal. Lisbon continues to be his hometown even if he still goes back to his islands.

Discography

* 1987 - "Fidjo Maguado"
* 1994 - "Dança Ma Mi Criôla"
* 1996 - "Graça De Tchega"
* 1998 - "Ao vivo no B.Leza"
* 1999 = "Ao vivo"
* 2001 - "27/07/1990"
* 2002 - "Guilhermina"
* 2005 - "Acústico" (Edição Africana)
* 2005/2007 - "Acústico" (Edição Europeia)

External links

* [http://www.myspace.com/titoparis Offical homepage]
* [http://titoparis.blogspot.com/ Blog sobre o Tito Paris]


Wikimedia Foundation. 2010.

Look at other dictionaries:

  • Tito Paris — live à Lisbonne pour le concert du nouvel an 2008. Tito Paris, né le 30 mai 1963 à Mindelo, île de São Vicente au Cap Vert, est un chanteur et musicien jouant essentiellement de la basse et de la guitare qui a déménagé vers le Portugal à l´age de …   Wikipédia en Français

  • Tito Paris — Aristides Paris, mejor conocido como Tito Paris (nacido el 30 de mayo de 1963, en la localidad de Mindelo , Isla de Sao Vicente, Cabo Verde) es un músico, compositor y cantante caboverdiano de sostenida trayectoria. Radicado desde hace algunos… …   Wikipedia Español

  • Tito Lusiardo — Nombre real César Lusiardo Nacimiento 13 de septiembre de 1896 …   Wikipedia Español

  • TITO — Président de la république socialiste fédérative de Yougoslavie et président de la Ligue des communistes de Yougoslavie, Tito a été l’un des grands chefs d’État de la seconde moitié du XXe siècle, donnant à la Yougoslavie une place internationale …   Encyclopédie Universelle

  • Tito Fernández (cantautor) — Tito Fernández Tito Fernández en una presentación en Maipú (2010). Datos generales …   Wikipedia Español

  • Tito Pasqui — (né le 1er août 1846 à Forlì, en Émilie Romagne mort le 7 juillet 1925 dans la même ville) était un agronome et un homme politique italien. Biographie Tito Pasqui était le fils de l agronome Gaetano Pasqui et de Gertrude Silvagni …   Wikipédia en Français

  • Tito Gobbi — (Bassano del Grappa, 24 de octubre de 1915 – Roma, 5 de marzo de 1984) fue uno de los más grandes barítonos italianos. Contenido 1 Biografía 2 Voz y papeles destacados 3 Grab …   Wikipedia Español

  • Tito Cittadini — Podesta (Buenos Aires 1886 Pollensa 12 de julio de 1960). Pintor argentino que realizó gran parte de su obra en las Baleares. Tito Cittadini nació en la ciudad argentina de Buenos Aires en 1886, siendo hijo del periodista inmigrado italiano… …   Wikipedia Español

  • Tito topin — Activité(s) romancier, scénariste Naissance 1932 Genre(s) roman policier Distinctions Chevalier des Arts et Lettres; Grand prix de littérature policière; Prix polar de Cognac Tito Topin est un dessinateur, écrivain et scénariste de télévision f …   Wikipédia en Français

  • Tito Salas — Nacimiento 8 de mayo de 1887 Caracas,  Venezuela Fallecimiento …   Wikipedia Español

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”