Guido Nicheli

Guido Nicheli

Guido Nicheli (July 24, 1934 – October 28, 2007) was an Italian actor.

Born in Bergamo, he began his acting career in 1975 with Renato Pozzetto and Ugo Tognazzi. However, he did not become a well known Italian actor until the 1980s with the telefilm "I ragazzi della Terza C" (1987).

Nicheli died in Desenzano del Garda, Italy, at 73 years old.

Filmography

* "Vita Smeralda" (2006)
* "Ma il portiere non c'è mai?" (2002) - miniserie
* "Fantozzi 2000 - La clonazione" (1999)
* "Vacanze sulla neve" (1999)
* "S.P.Q.R." (1998) - serie TV
* "Cucciolo" (1998)
* "Panarea" (1997)
* "Favola" (1996) (TV)
* "Gratta e vinci" (1996)
* "Anche i commercialisti hanno un'anima" (1994)
* "Anni 90" (1992)
* "Abbronzatissimi" (1991)
* "Occhio alla Perestrojka" (1990)
* "Cerco l'amore" (1988) - miniserie
* "I ragazzi della 3ª C" (1987-89) - serie TV
* "Tutti in palestra" (1987) - miniserie
* "Montecarlo Gran Casinò" (1987)
* "Professione vacanze" (1986) - serie TV
* "Yuppies, i giovani di successo" (1986)
* "Scemo di guerra" (1985)
* "Sapore di mare" (1983)
* "Vacanze di Natale" (1983)
* "Il sommergibile più pazzo del mondo (1982)
* "Eccezzziunale... veramente" (1982)
* "Viuuulentemente mia" (1982)
* "Si ringrazia la regione Puglia per averci fornito i milanesi" (1982)
* "Una vacanza bestiale" (1980)
* "Saxofone" (1979)
* "Cattivi pensieri" (1976)
* "Il padrone e l'operaio" (1975)

External links

* [http://www.ilgiornale.it/a.pic1?ID=216612 Il Giornale: Guido Nicheli obituary] (Italian)


Wikimedia Foundation. 2010.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • Viuuulentemente mia — Données clés Titre original Viuuulentemente mia Réalisation Carlo Vanzina Scénario Mario Amendola Bruno Corbucci Carlo Vanzina Acteurs principaux Diego Abatantuono Laura Antonelli …   Wikipédia en Français

  • List of Italian actors — This is a list of male actors from Italy, which generally means those who reside in Italy or those who have appeared largely in Italy film productions. The origin of this list is in collation of actor stubs that contain reference to the actor or… …   Wikipedia

  • Deaths in October 2007 — Contents 1 October 2007 1.1 31 1.2 30 1.3 29 …   Wikipedia

  • Deces en 2007 — Décès en 2007 Décès 1996 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 Cette page dresse une liste de personnalités mortes au cours de l année 2007. Pour une information complémentaire, voir la page d aide.… …   Wikipédia en Français

  • Décès En 2007 — Décès 1996 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 Cette page dresse une liste de personnalités mortes au cours de l année 2007. Pour une information complémentaire, voir la page d aide. Les… …   Wikipédia en Français

  • Décès en 2007 — Décès 1992 | 1996 | 1997 | 1998 | 2003 | 2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 Cette page dresse une liste de personnalités mortes au cours de l année 2007. Pour une… …   Wikipédia en Français

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”