Raisa Nedashkovskaya

Raisa Nedashkovskaya

Infobox Actor
name = Raisa Nedashkovskaya


caption = Raisa Nedashkovskaya, 1961
birthname = Rayisa Nedashkivska
birthdate = 17 February, 1943
birthplace = Malyn, Ukrainian SSR, Soviet Union
deathdate =
deathplace =
othername =
occupation = Actress
yearsactive = 1960-current
spouse =
domesticpartner =
website = http://www.nedashkivska.com.ua/

Raisa Nedashkovskaya (Russian: Раиса Недашковская, Ukrainian: Раїса Недашківська "Rayisa Nedashkivska"; 17 February 1943, Malyn, Zhytomyr Oblast, Ukraine) is a Ukrainian and Soviet-era theater and cimema actress.

In 1993 she was awarded People's Artist of Ukraine.

Filmography

* 1961 — «Лісова пісня»
* 1961 — «Дмитро Горицвіт»
* 1965 — «Гадюка»
* 1966 — «Формула райдуги»
* 1968 — «Помилка Оноре де Бальзака»
* 1971 — «Лада з країни Берендеїв»
* 1972 — «Юлька»
* 1977 — «Запрошення до танцю»
* 1977 — «Народжена революцією»
* 1979 — «Вавілон ХХ»
* 1979 — «Вигідний контракт»
* 1980 — «Страх»
* 1986 — «Кармелюк»
* 1990 — «Меланхолійний вальс»
* 1991 — «Чудо в краю забуття»
* 1991 — «Народний Малахій»
* 1991 — «Феофанія, яка малює смерть»
* 1992 — «Голос трави»
* 1993 — «Сад Гетсиманський»
* 1993 — «Кайдашева сім'я»
* 1995 — «Об'єкт „Джей“»
* 1999 — «Посмішка звіра»
* 2000 — «Чорна рада»
* 2001 — «Молитва за гетьмана Мазепу»

References

* [http://www.imdb.com/name/nm0623970/ Raisa Nedashkovskaya] at the Internet Movie Database


Wikimedia Foundation. 2010.

Поможем написать курсовую

Look at other dictionaries:

  • Commissar (film) — Commissar Film poster (1987) Directed by Aleksandr Askoldov Written by Aleksandr Askoldov …   Wikipedia

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”