FK Radnički Stobex

FK Radnički Stobex

FK Radnički is a Serbian football club based in Klupci, Serbia. ФУДБАЛСКИ КЛУБ “РАДНИЧКИ-СТОБЕКС“

Фудбалски клуб у Клупцима основан је 1948.године под именом „РАДНИЧКИ“. Због малог броја регистрованих клубова одмах се такмичи у Квалитетној Подрињској лиги.Крајем шесдесетих година клуб је скоро престао да постоји због финансијских потешкоћа.Да би одржао активности такмичи се у сеоској лиги општине.То je било време када се играло у патикама.После 1966.године клуб поново оживљава ,враћајући се озбиљној игри у копачкама , пласирајући се у више рангове такмичења.У сезони 1989/90.као „Раднички“ клуб је имао највише успеха ;постали су прваци Подрињске лиге и пласирали се у Подрињско-Колубарску лигу.После две године играња испада из овог ранга, да би се 1997/98.вратио у врх квалитетне Подрињско-Колубарске лиге.

У лето 1999.године,после бомбардовања,клуб на 10 година узима предузеће “Стобекс“ и од тада клуб носи име“РАДНИЧКИ-СТОБЕКС“. Од тог периода клуб ниже успех за успехом,од зонске до друголигашке екипе. Два пута је освајач купа Западне Србије и стиже до шеснаестине финала купа изгубивши једне године од Подгоричке“Будућности“ а друге од “Обилића“ из Београда. Две године клуб је играо у другој лиги , две године у Српској лиги а годину је био Подрињски зонаш.Подрињско-Колубарска и Подунавска зона спојене су у један ранг у коме је „Раднички-Стобекс“ први после јесењег дела и има велике шансе да поново буде члан Српске лиге.

У клубу постоје и раде са успехом све селекције од петлића до сениора. Током 2008. клуб слави 60 година постојања и свака помоћ симпатизера и донатора биће добро дошла.

History

Current team


Wikimedia Foundation. 2010.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Look at other dictionaries:

  • Mario Božić — Personal information Full name Mario Božić …   Wikipedia

  • List of football clubs in Serbia — This is a list of football clubs located in Serbia and the leagues and divisions they play in, as well as some other notable football clubs that play in the Serbian football league system.erbian Superliga (First Level)* OFK Beograd * FK Borac… …   Wikipedia

  • Milan Bojović — Personal information Full name Milan Bojović Date of birth April 13, 1987 (19 …   Wikipedia

  • Milan Srećo — Personal information Full name Milan Srećo Date of birth 30 January 1984 (1984 …   Wikipedia

  • Mario Božić — Nacimiento 25 de mayo de 1983 Tuzla, Bosnia y Herzegovina …   Wikipedia Español

  • Serbian League West — Infobox sports league current season=Srpska Liga West 2007 08 pixels=81px sport=Football founded=2006 teams=16 country=SRB champion= FK Mladi RadnikSrpska Liga West is a section of the Srpska Liga, Serbia s third football league. Teams from the… …   Wikipedia

  • Mario Božić — Spielerinformationen Geburtstag 25. Mai 1983 Geburtsort Tuzla, SFR Jugoslawien …   Deutsch Wikipedia

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”